Rustieke chocoladetaart (witte chocolade)

 
witte-chocoladetaart-01
Witte chocoladetaart

De basis voor deze rustieke taart met witte chocolade is onze chocoladehagelslagtaart uit de Trendystyle liefdeskeuken (zie ‘Luchtige chocoladetaart met nutella en hagelslag‘) maar dan zonder cacao. Voor de decoratie gebruikten we verder witte chocolade (verrukkelijk!) en slagroom.

Ingrediënten

  • 5 eieren (zowel de dooier als het eiwit)
  • 200 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 125 aardappelmeel
  • 16 gram gist
  • 125 gram boter
  • Aardbeien- of kersenjam

Een springvorm van 22 centimeter doorsnee

Voor de decoratie

  • 1 plak witte chocolade
  • 1 schep poedersuiker
  • Slagroom

Bereiding

witte-chocoladetaart-02
Witte chocoladetaart

Scheid de dooiers en het eiwit. Klop het eiwit heel stijf op en voeg 50 gram suiker toe. Klop de dooiers in een grote kom goed op, doe er 10 eetlepels lauwwarm water (niet te heet!) bij, voeg 150 gram suiker toe en bewerk het mengsel tot een zachte crème ontstaat. Doe het eiwit bij het eiercrème in de grote kom. Zeef er nu de bloem, het aardappelmeel en de gist over. Schep de ingrediënten voorzichtig door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe en schep nogmaals alles goed door elkaar.

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de taart afkoelen, verwijder de taart uit de springvorm en doe de taart op een bord.

Snijd de taart verticaal doormidden, bedek de onderste helft met een dikke laag jam en druk de bovenste helft er weer op.

Smelt nu de witte chocolade (au bain-marie of heel voorzichtig in de microwave). Roer er een flinke schep poedersuiker door en giet het chocolademengsel op het midden van de taart. Als het goed is, stroomt de gesmolten chocolade mooi naar beneden en wordt het taartoppervlak helemaal bedekt door een laagje chocolade. Met een spatel bedek je ook de zijkanten van de taart. Laat de chocolade hard worden. Versier de taart nu met slagroom en serveer ‘m op een mooi taartbord.

MEER OP TRENDYRECEPTEN.NL
 
Contact Us