Valentijnsbroodjes. Good morning, my darling!

 

Op Valentijnsdag wil je je darling extra verwennen met kleine attenties. Met een rood liefdesbroodje in de vorm van een hart bij het ontbijt maak je een goede start. Wij kleurden het brooddeeg met vers bietensap. Het smaakte heerlijk! Serveer er verse jam en romig boter bij. Een glas verse vruchtensap en jullie dag kan niet meer kapot.

valentijnsbrood-02
Valentijnsbroodjes met hartvorm en rood gekleurd met het sap van rode bieten

Zelf brood bakken is even wat werk, maar dat maakt jouw geschenk nog waardevoller. Trek er de tijd voor uit.

Ingrediënten (voor 10 tot 12 broodjes)

  • 600 gram bloem (voor het bakken van brood)
  • lauwwarm water
  • olijfolie
  • 125 ml vers rodebietensap
  • 12 gram verse gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout

Benodigdheden

  • Grote mengkom
  • Bakplaat met bakpapier (beter nog als je twee bakplaten hebt)
  • Uitsnijvormpje in de vorm van een hart

Bereiding

valentijnsbrood-01
Valentijnsbroodjes met hartvorm en rood gekleurd met het sap van rode bieten

Doe de gist in een kom en voeg een 1/2 glas lauwwarm water en 1 theelepel suiker toe. Meng alles goed door elkaar totdat de gist en suiker zijn opgelost. Voeg dan nog een 1/2 glas lauwwarm water en een paar handjes bloem toe en vermeng alles door elkaar. Je krijgt dan een beslag dat net iets dikker dan een pudding. Laat dit mengsel 10 tot 15 minuten rusten.

Na deze rustpauze is het tijd om de mouwen op te stropen en aan het kneedwerk te beginnen. Voeg om te beginnen wat water, een paar eetlepels olijfolie, een theelepel zout en een handje bloem aan het deeg toe en kneed het. Voeg nu afwisselend water en bloem toe. Als het deeg wat kleverig is, doe je er wat meer bloem bij; is het wat droog, dan doe je er nog wat water bij. Zo kneed je in minimaal 20 minuten naar een soepele deegbal toe waarvoor je ongeveer 600 gram bloem hebt gebruikt (wat meer of minder mag ook, al naar gelang de consistentie van het deeg).

Verdeel de deegbal in verschillende broodjes of maak er hartjes van (wij gebruikten hiervoor een grote uitsnijvorm voor koekjes) en leg de broodjes op bakpapier. Je zult hier twee vellen voor nodig hebben (het is dus twee keer bakken). Leg de broodjes op een afstandje van elkaar zodat ze tijdens het rijzen niet aan elkaar plakken.

valentijnsbrood-04
Valentijnsbroodjes met hartvorm en rood gekleurd met het sap van rode bieten. All you need is LOVE

Laat de broodje in een warme omgeving tenminste een paar uur rijzen.

Plaats een glas water in de oven (voor wat vocht) en verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes in ongeveer 30 minuten gaar.

Om te voorkomen dat jouw rode broodjes goudbruin afbakken (dat willen we juist niet!) leg je er na ongeveer 10 minuten bakken voorzichtig een aluminiumfolie over.

Laat de broodjes op een rooster afkoelen. Bewaar de broodjes in de vriezer en ontdooi alleen die broodjes die je nodig hebt.

Happy Valentine’s Day!

MEER OP TRENDYRECEPTEN.NL
 
Contact Us Privacy Policy