Semifreddo van witte chocolade

 

Samen smullen van deze verrukkelijke koude chocolademousse. Zo iets heerlijks heeft hij nog nooit geproefd!

Met deze semifreddo (letterlijk ‘half koud’), een bevroren mousse van chocolade, suiker en eieren, kun je niet anders dan een goed figuur slaan. De mousse smelt in je mond als een zoete kus. Het is puur genieten. Het is wel even room en eieren kloppen maar dan heb je ook echt een onovertroffen dessert voor jou en je geliefde. Om van te snoepen!

Foto 1: de ingrediënten en benodigdheden

  • 300 gram witte chocolade
  • 320 ml room (geen koksroom, maar ongesuikerde room om op te kloppen)
  • 3 afgestreken eetlepels suiker
  • 3 eieren
  • 1 cakevorm
  • huishoudfolie
semifreddo-01
Semifreddo. Foto 1 tot en met 4

Bekleed de cakevorm zo netjes mogelijk met het huishoudfolie. Hoe netter je werkt, hoe mooier en gladder je semifreddo eruit zal zien (het oog wil ook wat!).

Foto 2: breek de witte chocolade in stukken. Breng dan 5 eetlepels water met 3 afgestreken eetlepels suiker op een laag vuur aan de kook. Laat het suikerwater een paar minuten doorkoken.

Foto 3: haal het suikerwater van het vuur en voeg de chocolade toe. Meng de ingrediënten goed met een houten lepel door elkaar totdat een soort chocoladepasta ontstaat. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Houd het eiwit in een grote schaal apart en klop de dooiers met een garde door de chocoladepasta.

Foto 4: laat de chocoladecrème nu afkoelen en klop ondertussen de slagroom goed op.

semifreddo-02
Semifreddo. Foto 5 tot en met 8

Foto 5: doe de chocoladecrème bij de slagroom en vermeng de ingrediënten goed met elkaar.

Foto 6: klop nu het eiwit dat je apart hebt gehouden tot een schuimende massa en voeg de chocoladecrème (inmiddels meer een mousse) toe.

Foto 7: schenk het mengsel in de met huishoudfolie beklede cakevorm, dek de vorm af met nog een stukje folie en plaats de mousse gedurende één hele nacht in het vriesvak.

Foto 8: draai de cakevorm boven een mooi dienbord om, wacht enkele minuten en snijd er dan dikke plakken van. Serveer deze koude chocolademousse direct zodat’ie op je tong smelt!

MEER OP TRENDYRECEPTEN.NL
 
Contact Us Privacy Policy