Home | Lekkere recepten | Pasta recepten | 5 zomerpasta's

Vijf zomerpasta'sVijf zomerpasta's

Vijf kleurige en heerlijke zomerpasta's met vooral veel groenten. We geven je een idee van hoe wij de pasta's hebben klaargemaakt. We hebben ons daarbij laten leiden door onze fantasie en door de geuren en kleuren van het warme seizoen. Kies die ingredienten die jij lekker vindt, combineer, varieer en laat je creativiteit gaan. Een beetje meer van dit, een beetje minder van dat... Alleen het koken van de pasta zelf is een precies werkje. Kook de pasta in ruim water met zout (niet al te gaar), giet de pasta goed af in een vergiet en dep de pasta vervolgens tussen twee schone theedoeken voorzichtig droog. De porties zoals aangegeven zijn berekend voor zes personen.

Tagliatelle salade
Tagliatelle met doperwtjes en courgettes

Tagliatelle met doperwtjes en courgettes

  • 500 gram tagliatelle
  • ansjovis (indicatie: ongeveer 12)
  • courgette
  • doperwtjes
  • boontjes
  • 1 selderijstengel
  • 1 teentje knoflook
  • ½ beker extravergine olijfolie
  • citroensap
  • basilicum
  • zout en peper

Bereiding

Doe de olijfolie in een grote schaal en laat het teentje knoflook daar een half uur in weken. Kook de boontjes in ruim water met zout (niet meer dan 5 minuten). Kook daarna in hetzelfde kookwater de doperwtjes en vervolgens de courgettes die je in kleine rondjes hebt gesneden. Kook de pasta en doe deze in de schaal met olijfolie. Verwijder het teentje knoflook en voeg het citroensap, zout en peper toe. Als laatste doe je de gekookte groenten, de stukjes selderij en de in stukjes gesneden ansjovis erbij. Garneer deze vrolijke pastaschotel met basilicumblaadjes.

UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.