Oergezonde salade met gerst, jasberry rijst en quinoa

 
salade-rijst-quinoa-gerst-02
Salade met gerst, drie quinoa soorten en jasberry rice

Een oergezonde salade met eeuwenoude granen en een nieuw ontwikkelde rijstsoort. Lang leve de grassenfamilie!

Oude granen zijn ‘in de mode’ en wij zijn er blij om. Ook op het gebied van de rijst valt er steeds meer te beleven. Al deze grassoorten bieden ons nóg meer mogelijkheden om in de keuken te variëren!

In deze salade ‘ontmoet’ een nieuw ontwikkelde Thaise rijstsoort, ‘jasberry rijst’ (ook wel ‘riceberry rijst’ genoemd) het oeroude graan gerst en maar liefst drie soorten van het Zuid-Amerikaanse (pseudo)graan quinoa (wit, zwart en rood).

salade-rijst-quinoa-gerst-01
Salade met gerst, drie quinoa soorten en jasberry rice

Niet alleen levert dat een onbekende en intrigerende smaak op, het is ook nog eens een heel oergezonde mix. Gerst is bevat vooral veel mineralen en vezels, quinoa staat bekend om een hoge concentratie aan antioxidanten, aminozuren, vitaminen en mineralen en riceberry is bijzonder rijk aan anti-oxidanten, vezels en vitamine B1. Bij elkaar vormen deze ingrediënten een super-superfood salade.

Zo ga je te werk

Kook de rijst en granen zoals op de verpakking aan gegeven en doe ze bij elkaar in een saladebak of -kom. Je kunt er verder natuurlijk nog van alles aan toevoegen. In deze salade zijn asperges, geroosterde pistache noten en groene kidneybonen verwerkt, maar je kunt er natuurlijk ook andere ingrediënten aan toevoegen. Tomaten, olijven, kappertjes, een gekookt eitje.

Maak de salade aan met olijfolie, balsamiekazijn en een snufje zout. Als je er helemaal iets moois van wilt maken, dien je de salade op met een gegrild half mandarijntje.

MEER OP TRENDYRECEPTEN.NL
 
Contact Us Privacy Policy