Inktvisspaghetti met krabtomatensaus. Een luxe pastaschotel

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Deze inktvisspaghetti is een traktatie. Het is een heel geraffineerde pastaschotel waar je bij je gasten ongetwijfeld eer mee zult inleggen. De ingrediënten zijn net iets duurder dan die van een ‘gewone’ pastaschotel maar de bereiding is eenvoudig en het luxe gehalte is groot.

spaghetti-krabsaus-02
Inktvisspaghetti met krabtomatensaus

Hoewel het gewoonte is om vispasta’s niet met Parmezaanse kaas te serveren, deden wij dit wel, gewoon omdat het lekker is 🙂

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram verscheurde wit krabvlees
  • 1 Tomaten in blik
  • Olijfolie
  • 2 Teentjes knoflook
  • Verse peterselie
  • Gedroogde en grof gemalen Spaanse peper
  • Witte wijn
  • 1 Citroen
  • 1 Pak inktvisspaghetti (zwarte spaghetti)
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

spaghetti-krabsaus-01
Inktvisspaghetti met krabtomatensaus

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Maak de knoflookteentjes schoon, snijd ze overdwars en fruit ze in de olie. Voeg nu de krab en wat grof gemalen Spaanse peper toe en laat het geheel een paar minuten sudderen op een laag vuur.

Doe dan de fijngehakte peterselie en een scheut witte wijn erbij. Voeg de tomaten. Breng op smaak met zout. Meng alles goed door elkaar en laat de saus nog ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen. Doe er een paar minuten voordat je de saus van het vuur haalt, wat vers citroensap bij.

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook de pasta ‘al dente’.

Voeg de spaghetti aan de saus toe* en verdeel de pasta over de borden. Serveer de pasta met Parmezaanse kaas. Schenk er een goed glas witte wijn bij.

*Je kunt ook eerst de spaghetti over de borden verdelen en dan de saus erover scheppen. Kies je hiervoor, vermeng de spaghetti direct na het afgieten met wat olijfolie om te voorkomen dat de pasta uitdroogt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *