High tea met zandkoekjes en zandtaartjes

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
hightea-02
ZANDTAARTJE MET VERS FRUIT

Nodig je vriendinnen eens uit voor een high tea in plaats van voor een dineetje. Verras ze met een afgeladen tafel met lekkers. Beter nog als je de lekkernijen zelf gebakken hebt en het huis heerlijk geurt naar alle zoetigheden die je op tafel tovert.

We hebben drie vrolijke en gemakkelijke recepten voor je: zandkoekjes, zandtaartjes met een vulling van vers fruit en ‘mignon’ appeltaartjes. Zorg er wel voor dat je er een echte Engelse thee bij schenkt, misschien wel met een scheut(je) melk zoals dat in Engeland hoort.

Zandkoekjes en zandtaartjes met vers fruit

hightea-03
ZANDKOEKJES

Maak eerst het deeg dat je zowel voor de zandkoekjes als voor de zandtaartjes met vruchten zult gebruiken.

  • 350 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 2 eierdooiers
  • 150 gram boter
  • de (geraspte) schil van een halve citroen
  • een snufje zout

Bewerk de boter totdat die zacht is. Voeg de boter aan de eierdooiers toe en kneed de ingrediënten door elkaar. Voeg dan de suiker en daarna – beetje bij beetje – ook de andere ingrediënten toe. Laat het deeg tenminste een half uur in de ijskast rusten. Deel het daarna doormidden. De ene helft gebruik je voor de koekjes. Rol het deeg uit met een deegroller (om ervoor te zorgen dat het deeg niet aan de roller plakt, kun je het deeg het beste met plasticfolie bedekken).

Als je het deeg goed uitgerold hebt, snijd je er koekjes van in de vorm die je zelf het leukste vindt. Houd er wel rekening mee dat de koekjes in de oven uitzetten. Je kunt de koekjes versieren met grove suikerkorrels of met gewone suiker. Bak de koekjes in 18 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven gaar.

Voor de taartjes gebruik je de andere helft van het deeg. Rol het uit en snijd er dan rondjes van waar je de taartvormpjes mee bekleedt. Bak de taartbodems in een voorverwarmde oven in 18 minuten op 160 graden gaar. Laat de bodems afkoelen en vul ze dan met vers fruit: aardbeien, bosbessen en frambozen. Vind je de taartjes wat droog, dan kun je de bodem – voordat je de taartjes met fruit vult – met banketbakkersroom bedekken.

Appeltaartjes

hightea-01
APPELTAARTJES
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 2 eierdooiers
  • ½ zakje gist
  • zout
  • 1 eetlepel rum
  • 1 appel (in stukjes gesneden en gemarineerd in citroensap met een beetje kaneel)

Klop de eierdooiers en de suiker op. Voeg de bloem, boter en andere ingrediënten toe. Laat de appelstukjes goed uitlekken en voeg ze als laatste toe. Doe het beslag in muffinvormpjes en bak ze in ten hoogste 15 minuten in een voorverwarmde oven (160 graden) gaar. De taartjes kunnen ook eerder gaar zijn. Haal ze uit de oven als ze goudbruin zijn.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *