Hartjespasta met saffraansaus

 
hartjespasta-saffraan-01
Hartjespasta met saffraan

Een verrukkelijk, suggestief pastagerecht met saffraansaus voor jou en je geliefde. De specerij saffraan is duur, exotisch en – naar men zegt – lustopwekkend.

Sinds de oudheid is de specerij saffraan bezongen en bejubeld. Het is een van de duurste maar ook meest sexy specerijen ter wereld. Saffraan bestaat het bovenste gedeelte (de stempel) van de vrouwelijke bloemdelen (de stampers) van een krokusbloem met de Latijnse benaming crocus sativus. De oogst is bewerkelijk en het droogproces is ingewikkeld. Dit drijft de prijzen op. De bijzonderheid van saffraan is de kr achtige concentratie van geur, kleur en smaak. Misschien dat er daarom wordt gezegd dat de oranjerode meeldraden de libido verhogen. Saffraan staat verder bekend om de pijnstillende werking. Een ander, saillant, detail is dat kleine hoeveelheden heilzaam werken, terwijl de specerij in grote hoeveelheden giftig is. De specerij, die zoals gezegd wordt gewonnen uit de vrouwelijke geslachtsdelen van de bloem, zou verder goed zijn voor de genitale zones van de vrouw (maar ook mannen mogen van het rode goud eten). Al deze wetenswaardigheden spreken tot de verbeelding. En het zal je niet verbazen waarom wij voor Valentijnsdag voor pasta met saffraansaus hebben gekozen šŸ™‚

Ingrediƫnten

  • 2 Ć  3 saffraandraadjes
  • Hartjespasta (verkrijgbaar bij de HEMA) of een ander soort pasta
  • 200 ml room (geen zure room maar gewone ongezoete en niet opgeklopte slagroom)
  • Spekblokjes of spekreepjes
  • Olijfolie
  • Zout
  • Parmezaanse kaasschilfers (zeer dunne plakjes Parmezaanse kaas)

Bereiding

hartjespasta-saffraan-1050
Hartjespasta met saffraan

Week de saffraandraadjes in een beetje heet water en meng de kleur goed door. Breng in een hoge pan ruim water met een klein beetje zout voor de pasta aan de kook. Kook de pasta in de aangegeven tijd gaar. Verhit de olie in de koekenpan en bak het spek erin. Als de pasta bijna gaar is, voeg je de room toe. Meng alles goed door elkaar. Giet de pasta af en doe ze bij de spek en room. Haal de pan van het vuur en voeg de saffraan toe. Verdeel de pasta over de borden en schud er Parmezaanse kaasschilfers over.

MEER OP TRENDYRECEPTEN.NL
 
Contact Us Privacy Policy