Hart chocolaatjes voor Valentijnsdag

 
chocoladehartjes
Chocoladehartjes

Trakteer hem op Valentijnsdag op zelfgemaakte chocolade hartjes. Zo lekker en zo lief. Of maak er een Valentijnscadeau van. Doe de hartjes in bonbonpapiertje en plaats ze dan in een mooi doosje dat je zelf versierd hebt. Als je liefdesboodschap nu niet aankomt… dan weten wij het niet meer!

Ingrediënten

  • Smeltchocolade (puur of wit)
  • Siliconen vorm voor chocolaatjes met voorgevormde hartjes

Bereiding

Smelt de chocolade. Je kunt dit au bain-marie doen. Hiervoor breng je een pan met ruim water aan de kook. Doe de chocolade in een klein pannetje en smelt de chocolade door de kleinere pan in het hete water te houden. Je kunt de chocolade ook in de magnetronoven smelten. Zet de magnetron hiervoor op een lage stand. Doe de chocolade in een kommetje en plaats het in de magnetron. Controleer met heel korte tussenpozen (niet meer dan 20 seconden) of de chocolade al gesmolten is. Roer er even met een lepel door. Vaak smelten de laatste restjes blokjes als je ze in contact brengt met de rest van de chocolade. De chocolade moet net vloeibaar zijn.

Belangrijk: zorg ervoor dat de chocolade niet in contact met water komt. Gebruik altijd droge kommetjes, pannetjes en keukengerei en zorg er ook voor dat je met droge handen werkt. Een kleine druppel kan je bonbon al ruïneren! Klop de chocolade niet op maar roer er voorzichtig door zodat er geen (of zo min mogelijk) luchtbelletjes ontstaan.

Schenk de chocolade nu in de vormpjes. Hoe netter je werkt, hoe mooier je hartjes.

Plaats de siliconen vorm met de chocolade in de koelkast en laat de chocoladehartjes ongeveer 1 uur opstijven. Druk ze dan voorzichtig uit de vorm.

MEER OP TRENDYRECEPTEN.NL
 
Contact Us Privacy Policy