Home | Lekkere recepten | Desserts, taarten en cakes | Sinaasappel cake

Sinaasappel cake

Sinaasappelcake

Een plakje eigengebakken sinaasappelcake bij de koffie of thee. Een simpele lekkernij waar je je toch altijd nog op kunt verheugen. Als je jezelf helemaal wilt verwennen, schep je er nog wat slagroom op.

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • ½ zakje bakpoeder (1 afgestreken eetlepel)
  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 170 gram boter
  • 50 gram melk
  • 1 sinaasappel

Extra benodigdheden

  • 1 cakevorm
  • Bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Rasp de schil van de (gewassen) sinaasappel en pers het sap van de sinaasappel uit. Zeef de bloem en de bakpoeder in een grote kom. Breek de eieren in een schaal en klop dooiers en eiwit door elkaar.

Mix de suiker en de boter goed met elkaar (met de keukenmachine of een elektrische mixer). Voeg dan de opgeklopte eieren toe en mix (met de elektrische mixer) alles opnieuw goed door elkaar.

Plumcake Sinaasappel plumcake

Doe dan de melk, de sinaasappelrasp en het sap van de sinaasappel toe. Mix weer alles goed door elkaar. Voeg nu de gezeefde bloem en de bakpoeder toe. Mix alles goed door elkaar. (Goed mixen is het geheim van dit recept).

Scheur een stuk bakpapier af dat groot genoeg is om de cakevorm helemaal mee te bekleden. Maak het bakpapier nu nat en knijp het dan goed uit. Bekleed de bakvorm en schenk het beslag erin. Strijk het oppervlak glad.

Bak de cake in ongeveer 50 tot 55 minuten goudbruin.

UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.