Amaretti koekjes met mascarpone en kokos. Net sneeuwballetjes

 
amarettikoekjes-01
Amarettikoekjes met mascarpone en kokosschaafsel

Deze verrukkelijke en romige amaretti koekjes lijken net sneeuwballetjes. Ze zijn eenvoudig te maken en kunnen niet mislukken. Serveer de koekjes met een glas champagne als dessert na een Kerstdiner, of als zoete lekkernij bij de koffie of thee.

Ingrediënten

  • 350 gram amaretti-koekjes
  • 150 ml melk
  • 2 à 3 eetlepels oploskoffie
  • 500 gram mascarpone-kaas
  • kokosschaafsel
  • bonbonpapiertjes (klein formaat)

Bereiding

amarettikoekjes-02
Amarettikoekjes met mascarpone en kokosschaafsel

Schenk de melk in een diep bord en voeg de oploskoffie (in poeder) toe. Vermeng de melk met de poeder. Haal nu telkens twee amaretti-koekjes door de melk met koffiepoeder. Schep dan met een theelepel mascarpone op één van de twee koekjes en plak het andere koekje op de mascarpone zodat een rond balletje ontstaat. Haal het balletje (de beide koekjes met mascarpone ertussen) door de kokosschaafsel. Ga zo door tot alle ingredienten op zijn. Laat de schaal met koekjes een paar uur in de ijskast rusten. Serveer ze als dessert of als zoet tussendoortje.

MEER OP TRENDYRECEPTEN.NL
 
Contact Us