Banoffee kruimdessert. Dit kan jij ook!

 
banoffee-kruimdessert-01
Banoffee kruim dessert

Banoffee pie is een Brits dessert op basis van – je raadt het al – banaan en toffee. Het is werkelijk absurd lekker. Er zijn ongelooflijk veel banoffee recepten, elke keer net weer anders.

Het recept dat we voor je hebben uitgezocht, is ontzettend eenvoudig, misschien zelfs wel wat kort door de bocht 🙂 Zo komt ons dessert niet in de vorm van een pie (we serveren het simpelweg in een glas), maar ‘delicious’ en absoluut ‘fool proof’ is ons recept zeker wel.

Als wij het kunnen maken, kunnen jullie het ook.

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 Digestive koekjes
  • 75 gram boter (50 gram voor de koekkruim, 25 gram voor de toffee)
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 200 gram gezoete gecondenseerde melk uit blik
  • 2 bananen
  • 200 ml slagroom
  • cacao of chocoladeschaafsel

Benodigdheden

  • plastic keukenzakje met sluitstrip
  • deegroller (of fles)

Bereiding

Doe de koekjes in een plastic keukenzakje, doe het dicht en verkruimel de koekjes met een deegroller. Smelt ongeveer 50 gram boter in de microwave en schep de boter door de kruimels.

Je kunt ook minder, meer of geen boter gebruiken. Dit hangt een beetje van je persoonlijke smaak af. Met boter krijg je een wat meer solide dessert maar zonder boter is het ook lekker.

Smelt nu de overige boter (25 gram) in een steelpannetje op een laag vuur. Voeg de bruine suiker aan de boter toe en roer alles goed door elkaar totdat de suiker volledig gesmolten is. Je zult daarvoor het vuur wat hoger moeten zetten. Zodra de suiker gesmolten is, voeg je de gecondenseerde melk toe. Breng het mengsel onder voortdurend roeren aan de kook en laat het nog een paar minuten doorkoken.

banoffee-kruimdessert-02
Gesmolten bruine suiker
banoffee-kruimdessert-03
Toffeesaus

Klop nu de slagroom op, schil de bananen en snijd ze in stukken.

Neem vier glazen en herhaal de volgende handelingen voor elk glas. Leg een bodem van koekkruimels, doe daarop wat banaan, schep er dan wat warme toffeesaus op en dek het geheel af met slagroom. Begin dan weer opnieuw met kruimels, vervolgens banaan, toffee en slagroom. Tot slot zeef je er wat cacao over of garneer je het toetje met chocoladeschaafsel. Enjoy!

MEER OP TRENDYRECEPTEN.NL
 
Contact Us Privacy Policy