Mini muffins voor Valentijnsdag

 
minimuffins-01
Minimuffins

Superschattige minimuffins met suikerroze glazuur voor Valentijnsdag. Roze als de bril waardoor jij en je Valentijn op die dag het leven bekijken. Met lieve tekeningetjes in het rood. En mierzoet als de liefde zelf. Heerlijk bij de koffie en thee, maar vooral verrukkelijk bij een glas droge prosecco of champagne. Santé! Op de liefde!

Bereiding (voor de muffins 24 tot 30 stuks)

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 225 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 140 ml melk

Benodigdheden

  • 2 muffinbakvormen (12 kleine muffins)
  • papieren cakevormpjes

Voor het glazuur

  • 200 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels water
  • Kleurstoffen (wij gebruikten Choco Writers, verkrijgbaar bij de groothandel en de betere kookwinkels)

Bereiding

minimuffins-02
Minimuffins
minimuffins-03
Kleurstof

Zeef de bloem en de bakpoeder in een aparte kom.
Klop de eieren met de mixer goed door elkaar tot een schuimige massa.
Doe de boter en de kristalsuiker in een beslagkom en mix alles met de elektrische mixer goed door elkaar tot een luchtige massa.
Doe dan beetje bij beetje de opgeklopte eieren erbij.
Voeg daarna opnieuw beetje bij beetje de bloem en bakpoeder toe. Vermeng de ingrediënten goed met elkaar.
Schenk nu langzaam de melk erbij. Als het goed is, heb je nu een niet al te vloeibaar beslag.

Doe de papieren cakevormpjes in de muffinbakvorm en lepel de mix in de vormpjes totdat ze ongeveer voor de helft gevuld zijn.
Bak de muffins nu in ongeveer 15 tot 20 minuten (ovenstand 180 graden) goudbruin. Laat de muffins vijf minuten in de oven afkoelen. Als je maar één bakvorm van 12 minimuffins hebt, zul je de muffins in twee keer moeten bakken.

Terwijl de muffins goudbruin bakken (en heerlijk gaan ruiken) maak je het glazuur. Meng daarvoor de poedersuiker met 3 eetlepels water en schep het glazuur bovenop de lauwe muffins. Het glazuur zal langs de muffin naar beneden glijden en daardoor de rest van de muffin bedekken.
Als het glazuur hard is geworden, kun je de minimuffins nog verder versieren. Met wat geduld kun je er zelfs hartjes op maken of de naam van je Valentijn erop schrijven.

Serveer deze vertederende minimuffins met een glaasje prosecco of champagne.

MEER OP TRENDYRECEPTEN.NL
 
Contact Us Privacy Policy